Selvudviklingsgruppe.

  •  Kritiserer du dig selv?
  • Har du et lavt selvværd?
  • Er du usikker sammen med andre?
  • Er du trist og deprimeret?
  • Føler du dig aldrig god nok?


Kan du genkende dig i de ovnnævnte sætninger, er en selvudviklingsgruppe måske noget for dig. I gruppen får du støtte og bliver udfordret til at se på dig selv. Du får mulighed for gennem gruppeprocessen at at ændre de mønstre, der forhindrer dig i at leve på den måde som du ønsker.

  • Du lærer at udtrykke dine følelser
  • Du lærer at give og modtage støtte
  • Du får en dybere forståelse af dig selv
  • Du begynder at stole mere på dig selv og andreGruppeterapeutiske forløb.

Hvorfor deltage i et gruppeterapeutisk forløb?

I en gruppe har du mulighed for at møde mennesker der, som du har et ønske om at udvikle sig. Du vil møde mennesker, med hvem du vil opleve et fællesskab om hvordan du og de har det, med hvem du kan dele hvordan det er at være dig og blive rummet og forstået. Du vil opleve at i vil udvikle et fællesskab hvor i får et nært kendskab til hinanden. Samt at det vil udvikle dine kompetencer i samværet med andre mennesker. Det vil være befriende og bevægende for den enkelte at mærke denne accept, at opdage, at netop når man fylder og tager plads – ikke ”tager” noget fra andre, men tværtimod giver. For mange er det en stor overraskelse ved gruppeterapi at opdage, at de bare ved at være den de er, beriger andre så meget.

Det helt specielle ved gruppeterapi er at deltagerne ved deres tilstedeværelse med deres eget, samt deltagelse i hinanden har en terapeutisk helbredende påvirkning på hinanden.

Erfaring og undersøgelser viser at terapi i grupper er effektivt og udviklende, at udvikling og heling af et menneskes psyke bedst sker i en relation.


Hvordan foregår det?

Gruppens deltagere og jeg sidder samlet. Hver gang startes der med en runde hvor hver enkelt deltager fortæller om hvordan de har det og hvad de er optaget af.

Afhængig af hvad de enkelte deltagere er optaget af, gruppens sammensætning og overordnede tema, tager den fortsatte proces afsæt i dette.

Vores måde at håndtere hvad der optager/påvirker os ”lige nu” i livet er oftest styret af hvad vi har med i ”rygsækken” - hvad vi har oplevet og været igennem. På den måde lever fortiden fortsat i os. Det terapeutiske arbejde kan til dels siges at handle om at få skilt fortiden fra nutiden eller at arbejde på at fortiden ikke styrer nutiden.

Processen kan derfor være både individuel terapi i gruppen eller gruppedynamiske processer.

Væsentligt er at deltagerne tager del i hinanden og gruppen for derigennem at udvikle sig og hinanden.


Praktiske oplysninger.

I gruppen er oftest 6 – 8 deltagere.

En gruppesession er typisk på 3 timer hver anden uge.

Forløbet er 10 gange.

Prisen er 3000 kr. for hele forløbet, hvilket svarer til 300 kr. pr. gang. Det samlede beløb betales inden forløbet.

Tilmelding kan foregå på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.eller telefon 26 25 75 87.

Der starter gruppeforløb når der er tilstrækkelig tilmelding, forhør dig om hvor mange der er tilmeldt og hvornår næste hold forventes at starte.